Hyvät rotariystäväni!

Piirin syysseminaari 2023

Piirin syysseminaarissa oli tarjolla paljon hyvää ja ajankohtaista Rotary-tietoutta! Kannustankin kaikkia jäseniämme osallistumaan aktiivisesti piirin tilaisuuksiin!

Eilen piirin syysseminaarissa Nauvossa pohdittiin isolla porukalla mm. Rotary-klubien viestintää, sen tavoitteita, kohderyhmiä ja viestinnän nyansseja, ja tästä sekä automatkalla käydystä jälkikeskustelusta viisastuneena päätin laittaa klubilaisille sähköpostitse presidentin terveisiä. Tähän asti olen koittanut julkaista näitä myös nettisivuillamme säännöllisen epäsäännöllisesti ja aion jatkaa tätä kesään asti:

Julkisille nettisivuille ei kuitenkaan ihan kaikkia asioita viitsi kirjoitella auki, varsinkaan kun nuo tekstit jäävät näkyviin pysyvästi, joten julkaisen hieman retusoidun version.

Nyt syys–lokakuun vaihteessa tuli ensimmäinen kvartaali Rotary-toimintakaudesta ja omasta presidenttikaudestani täyteen, ja täytyy todeta, että tämä on ollut minulle odotetusti tällä kaudella ns. ykkösharrastukseni niin ajankäytöllisesti kuin omien kiinnostuksienikin puolesta. Vaikka klubillamme on hyvät tiimit ja toimikunnat pyörittämässä toimintaa, niin pressana olen pyrkinyt pysymään kartalla kaikesta toiminnasta kuten nuorisovaihdosta ja yksittäisistä hankkeistakin pyrkien kuitenkin olemaan mikromanageroimatta toimikuntia ja niiden vetäjiä.

Eniten aikaani on ehkä syönyt Turun alueen muiden klubien kanssa ideoimamme yhteinen avointen ovien tutustumistilaisuus 1.11. (https://turunrotaryklubi.fi/events/turun-alueen-rotary-klubien-yhteinen-avointen-ovien-paiva), jossa pienempien klubien tukeminen jäsenhankinnassa on keskeisenä tavoitteena, ja jos vaimoltani kysytte, niin oon kuulemma ”jatkuvasti” erilaisissa palavereissa tai puheluissa tämän tapahtuman tai Asunnottomien yön tiimoilta. Koitankin tulevalla kevätkaudella hieman irroittautua itse näistä käytännön järjestelyistä ja keskittyä hallinnoimaan klubitoimintaa lähinnä valvojan roolissa, ja toivonkin siis, että klubimme keksii kevätkaudellekin jonkun palveluprojektin – esim. sen palvelutalohankkeen – johon klubilaiset yhdessä palvelukomitean kanssa pääsevät käytännön toteuttajiksi! Palvelukomiteamme pj Matti Rauhala ottaakin mielellään apukäsiä ja ideoijia mukaan.

Syyskaudella klubimme pitäisi vielä aktivoitua sen verran, että keväällä isosti mainostettuna operaationa Aurajokeen lasketut haahkapatsaat (https://turunrotaryklubi.fi/ajankohtaiset/haahkojen-lasku-aurajokeen) pitäisi saada ongittua joesta pois ennen kuin veneet laitetaan talviteloille ja Aurajoki jäätyy. Edellinen presidenttimme Turkka Tunturi masinoi kevään venekunnan laskemaan haahkat jokeen, ja Turkka on myös lupautunut selvittelemään samaa venettä käyttöömme haahkojen nostamiseksi. Vapaaehtoiset venekuntalaiset voivat siis ilmoittautua kapteeni Turkalle.

Asunnottomien yöstä (https://turunrotaryklubi.fi/ajankohtaiset/asunnottomien-yohon-vaatelahjoituksia) laitoinkin jäsenistölle jo erillisen meilin, mutta muistuttelen vielä tässäkin, että Turun alueen Rotary-klubit ja Rotaract-toimijat ovat ti 17.10. klo 17–22 Kauppatorilla jakamassa lämpimiä vaatteita sekä hyvää mieltä Turun asunnottomille, ja jos jollakulta löytyy nurkista ehjää, pestyä, jakokelpoista vaatetta lahjoitettavaksi, niin tällaista voi tuoda teltallemme tapahtuman aikana, ja mielellään myös otetaan ihan rahalla ostettuja tuotelahjoituksiakin vastaan. Itse ajattelin vielä kipaista ostamassa muutaman sata suklaapatukkaa jaettavaksi lämpimien vaatteiden lisäksi.

Rotary-tutustumisilta 2023

Turun alueen Rotary-klubit järjestävät yhteisen avointen ovien tutustumistilaisuuden 1.11.

Toivon, että kaikki klubimme jäsenet houkuttelevat ke 1.11. klo 18.00–20.30 Rotary-tutustumisiltaan mahdollisimman paljon potentiaalisia Rotary-jäsenehdokkaita kuulemaan palveluhankkeistamme sekä turkulaisten klubien toiminnasta, ja ennakkoilmoittautumiset pyydän osoittamaan suoraan minulle sähköpostitse. Ilta on kutsuvieraille maksuton, ja siellä tarjotaan pieni iltapala, joten allergiat ja erikoisruokavaliotoiveet on syytä esittää ilmoittautumisen yhteydessä. Kutsukirje ja ilmoittautumisohje aukeaa oheista kuvaa klikkaamalla.

Klubimmehan on vetovoimainen ja aktiivinen, ja meihin toki liittyy uusia jäseniä muutenkin. Haluankin tässä yhteydessä kiittää sihteeriämme Markus Blomquistia syyskauden ajan lähettämistään kaksikielisistä viikkoviesteistä, joissa avataan tulevan viikkokokouksen aihetta sekä tulevia kokouksia. Lisäksi haluan kiittää nuorisovaihtovastaavaamme Ruth Cuminia käynnissä olevien nuorisovaihtoon hakijoiden haastattelurumban organisoinnista ja pyörittämisestä. Myös Ainokaisa Saarisen luotsaama ohjelmatoimikunta ja toimikunnan jokainen jäsen ansaitsee mielestäni erityiskiitoksen hyvin järjestellystä, mielekkäästä ja turvallisuusteemaa hyvin heijastelevasta viikko-ohjelmasta sekä luvassa olevista juhlatilaisuuksistakin!

Lopuksi haluan kannustaa klubilaisia lahjoittamaan Rotarysäätiölle, koska nämä lahjoitusvarat ovat niitä, joilla myös paikallisia palveluhankkeitamme tuetaan! Luo tunnukset ja/tai kirjaudu sisään https://my.rotary.org -palveluun, ja navigoi My Account => My Donations: https://my.rotary.org/en/user/donations/management, jossa voit luoda vaikkapa vuosittain toistuvan (”Add a new recurring donation”) lahjoituksen luottokortiltasi säätiön Annual Fundiin tai vaikkapa PolioPlus Fundiin. Säätiöasiamiehemme Lassi Karppinen auttaa tässä mielellään, tai mäkin osaan autella tarvittaessa. Piirin syysseminaarissa tuota PolioPlus-rahastoa puffattiin erityisesti, koska Bill ja Melinda Gatesin oma säätiö on luvannut triplata jokaisen poliorahastoon lahjoitetun dollarin.

PHF ja PHS

Paul Harris Fellow (PHF) -tunnustus ja Paul Harris Society (PHS) -väkäset

Tiesittehän muuten, että My Rotaryssä Rotarysäätiölle lahjoittamalla ansaitsette samalla Paul Harris Fellow -pisteitä 1 piste per 1 lahjoitettu U.S. dollari, eli kun kokonaislahjoitussummasi vaikkapa (100 USD/vuosi 10 vuoden aikana) ylittää 1000 dollaria, olet oikeutettu PHF-tunnustukseen, jonka säätiö lähettää sinulle postitse. Myös pienemmistä lahjoitussummista saa tunnustuksia kuten: 25 USD per vuosi: EREY (Every Rotarian Every Year) ja 100 USD per vuosi: Sustaining Member (https://www.rotary.org/en/donate/recognition). Yli 1000 USD joka vuosi lahjoittavat saavat vuosittaisen PHF-tunnustuksen lisäksi mahdollisuuden liittyä Paul Harris Societyyn (PHS), jonka jäsenille järjestetään piirin sekä Rotary Internationalin tilaisuuksissa erityisiä kokoontumisia ja ohjelmaa (https://www.rotary.org/en/about-rotary/history/paul-harris-society).

Klubeja vertaillaan per capita -lahjoituksista eli lahjoituksista per jäsen, ja harmillisesti pienet klubit pärjäävät tässä vertailussa meitä paremmin, koska lähestulkoon kaikki lahjoittavat jotain, ja kun kokonaissumma jaetaan jäsenmäärällä, per capita -summat nousevat merkittäviksi. Meidän klubillamme on +80 jäsentä, joista vain kourallinen lahjoittaa rahaa Rotarysäätiölle, ja haluaisin nähdä tässä korjausliikkeen jo kuluvalla kaudella. 25 dollaria per vuosi on vain 23,78 € eli ei juuri mitään, ja 100 dollariakin per vuosi on vain 95,10 €, ja tämänkin lahjoituksen voi My Rotaryssä jakaa maksettavaksi vaikka kuukausittain tai kvartaaleittain pienemmissä erissä. Nyt siis kaikki My Rotaryyn: https://my.rotary.org/en/user/donations/management luomaan Recurring Donation eli säännöllisesti toistuva lahjoitus, ja soittakaa vaikka suoraan mulle, jos tarvitsette tässä teknistä tukea!

 

Allekirjoitus
Presidentti

Share This