Hyvät klubilaiset,

on taas aika kertoa ajankohtaisista asioista.

Tarton matka lähenee (22.–24.4.). Pyytäisin nyt sitovia ilmoittautumisia helmikuun loppuun mennessä osoitteeseen juha.abo@gmail.com tai 050 570 7217.

Tänään kuulemme klubikokouksessa nuorisivaihdon kuulumisia. Sattuneesta syystä myös nuorisovaihto-ohjelmat ovat olleet tauolla. Olemme kuitenkin taas lähettämässä ja vastaanottamassa uusia oppilaita.

Ensi viikon iltakokouksen kohde on vahvistunut. Tiistaina 22.2. klo 17.30 voimme päästää leikkimielen valloilleen. Vierailemme silloin leluliike Casagranden lelumuseossa (osoite Linnankatu 9–11). Tapaamme siinä leluliikkeen edessä.

Muistakaa jossakin vaiheessa käydä tutustumassa uuden Majakkasairaalan aulatiloihin. Sieltä löytyy taideteos, jonka hankintaan klubimme osallistui useiden muiden alueen rotaryklubien kanssa.

Ohessa linkki kuvernöörin kuukausikirjeeseen https://rotary.fi/d1410/blog/kuvernoorin_uutiset/kuvernoorin-helmikuun-kuukausikirje/ . Muistakaa muutoinkin aina silloin tällöin vierailla piirin 1410 sivuilla https://rotary.fi/d1410/, samoin kuin tietenkin omankin klubimme sivuilla https://turunrotaryklubi.fi/ . Sieltä löytyy mm. aina viimeisin, päivitetty ohjelmamme.

Piirin PETS-koulutus eli rotarien koulutustapahtuma järjestetään lauantaina 5.3. Laitilassa. Tilaisuus on avoin kaikille rotareille, erityisesti tuoreempien rotarien kannattaa joskus osallistua tilaisuuteen. Siellä tapaa muita rotareita sekä saa oppia siitä, mitä piiri ja rotaryt muutoinkin tekevät. Ilmoittautumis- ja maksuohjeet löytyvät piirin sivuilta. Mikäli joku tilaisuuteen osallistuu, klubi kustantaa osallistumismaksun, kunhan toimitatte siitä kuitin rahastonhoitajalle. Mikäli haluatte tarkempia tietoja eikä piirin sivuilta löydy vastausta, voitte olla yhteydessä hallituksen jäseniin.

Klubin taloustilanne on varsin hyvä. Klubin varsinaisella tilillä on n. 32.000 euroa ja sijoitustilillä n. 75.000 euroa. Sijoitustilillä olevia varoja ei ole tarkoitus säilyttää tilillä vaan sijoittaa, kun sopivia kohteita löytyy. Toki kaikkea ei sijoiteta kerralla. Klubin sijoitustoimikunnan esityksen mukaisesti hallitus on antanut toimikunnalle toimeksiannon tehdä seuraavat sijoitukset: Nordean korkorahastot (n. 10.000 euroa) vaihdetaan Sampo A-osakkeiksi; eQ Yhteiskuntakiinteistöt -rahastoon sijoitetaan 20.000 euroa.

Klubi on myös päättänyt osallistua 500 eurolla muutaman muun turkulaisen klubin kanssa yhteiseen nuorisoprojektiin. Projektin tavoitteena on tehdä nuorille skeittipuisto. Turun kaupunki on vahvasti mukana projektissa ja tekee tarvittavat päätökset. Rotaryklubien panoksella hankitaan laitteita puistoon.

Olemme myös saaneet uuden (siirto)jäsenen. Markus Blomqvist siirtyy meille Raisio-Jokilaaksosta. Hänen luokitteensa on ”kemiindustrin”.

Tammikuulta siirtynyt Presidentin samppanja -tilaisuus pyritään nyt järjestämään tiistaina 26.4. illalla. Lisätietoja lähempänä tilaisuutta.

Helmikuisin terveisin

Juha

Share This