Arvon rotarit!

Hyvää kesää klubilaisille

”Hyvää ja lämmintä kesää kaikille klubimme jäsenille”, toivottelee presidentti Mikko!

Rotary-toimintakausi 2023–2024 tärähti virallisesti käyntiin tänään, ja klubimme viikkokokoukset aloitetaan heti elokuun alusta tiistaina 1.8. Koska Ravintola Suomalainen Pohja on tuolloin vielä kesätauolla, klubin hallitus on päättänyt, että elokuun kokoukset pidetään poikkeuksellisesti Aboa Vetus Ars Novan tiloissa Café Pegasuksessa, jossa taannoin pidimme kevätkokouksen. Ruoka oli hyvää ja edullista, ja valoisassa tilassa on kesäaikaan mukava pitää kokouksia! Kiitos Tuomas Lehtiselle tämän järjestelystä! Palaamme toki Suomalaiselle Pohjalle taas syyskuun alusta, ja nettisivujemme viikko-ohjelmasta näet kulloisenkin kokouspaikan.

Klubimme alkaneen kauden teemana on turvallisuus sen monessa eri muodossa. Kuten vaihtokokouksessa totesin, yllättävän koronapandemian jälkimainingeissa, vallitsevan geopoliittisen maailmantilanteen, Ukrainan sodan, Suomen tuoreen NATO-jäsenyyden ja alati kasvavien kyberuhkien keskellä on hyvä palauttaa mieliimme tapoja, joilla me kaikki voimme itse ja yhdessä tehdä omasta lähipiiristämme, paikallisyhteisöstämme ja jopa koko maailmasta turvallisempia. Toimintakauden aikana tulemme näkemään ja kuulemaan mielenkiintoisia esitelmiä turvallisuudesta, riskienhallinnasta, informaatiovaikuttamisesta ja varautumisesta, ja tutustumme turvallisuuden parissa työskenteleviin viranomaisiin sekä kolmannen sektorin toimijoihin mm. iltavierailujen merkeissä. Ohjelmatoimikunta näkee paljon vaivaa tämän eteen, joten toivottavasti mahdollisimman moni klubimme jäsen pääsee osallistumaan kokouksiin ja tapahtumiin, ja tuo uusiakin jäsenehdokkaita tutustumaan klubiimme, sillä turvallisuus tehdään yhdessä!

Klubin arkitoiminnassa aiomme pyrkiä ottamaan jäsenistön toiveita huomioon mahdollisimman hyvin, joten palautetta, kysymyksiä ja toivomuksia saa esittää minulle ja klubimme hallitukselle vapaasti. Toki täytyy pitää mielessä, että meillä on kauden alkaessa 88 jäsentä, joten kaikkia yksittäisiä toiveita ei varmasti voida toteuttaa, vaan toimimme myös koko klubin etua ajaen. Asia, josta olen viimevuosina kuullut paljon palautetta on klubikokouksiemme perinteisten tapojen rapautuminen, mm. pukeutumiskoodi, Rotary-jäsenmerkin kantaminen, klubiviirien ja jäsenluetteloiden esille laittaminen kokouspöytiin ja ylipäätään uusien ja vanhojen jäsenten välisen tutustumisen heikkeneminen, ja näihin kaikkiin pyrimme kauden aikana hakemaan jäsenistöä tyydyttäviä ratkaisuja. Aihetta ehkä sivutaan myös 8.8. kokouksessamme Pekka Jousen ja Berndt von Vehin johdolla.

Klubiimme on viimevuosina liittynyt todella paljon uusia jäseniä, ja kiitänkin aktiivisia sponsoreita eli ”kummeja” tästä jäsenhankintatyöstä ja kehotan kaikkia jäseniä olemaan aktiivisia jäsenhankinnassa jatkossakin. Kertokaa aktiivisesti Rotary-aatteesta ja klubimme toiminnasta työkavereillenne, lähipiireillenne ja harrastuskavereillenne, olkaa esimerkkeinä ja houkutelkaa mahdollisesti jäseneksi soveltuvia henkilöitä vierailemaan klubikokouksissamme tai iltatapahtumissamme! Kaikki Turun alueen klubit suunnittelevat myös yhteistä jäsenhankintatapahtumaa loka–marraskuulle, jossa klubimme on toki mukana, eli sinnekin voi kutsua ystäviä tutustumaan Rotaryyn! Vanhat jäsenet, vetäkää uusia kokouksissa hihasta, tutustukaa ja kertokaa itsestänne sekä Rotary-toiminnasta. Rotary-aatteen ytimenä on eri alojen ammattilaisten välinen verkostoituminen ja ajatustenvaihto, ja tätä ei tapahdu, jos istumme aina samoissa pöydissä vanhojen rotariystäviemme kanssa ottamatta uusia mukaan joukkoon. Vastaavasti, uudet jäsenet, menkää rohkeasti vanhojen jäsenten pöytiin istumaan, avatkaa keskustelua ja kyselkää klubin käytänteistä. Saatamme kaikki tarvita hieman apua tässä tutustumisprosessin kehittämisessä…

Haluan vielä muistuttaa niin uusia kuin vanhojakin jäseniä klubimme eri toimikuntien toiminnasta, eli klubimmehan operoi käytännössä toimikuntien kautta, ja toimikuntiin mukaan menemällä pääsette itse Rotary-toiminnan keskiöön. Klubillamme on monenlaisia eri toiminteita, joista osa keskittyy yhdistyksen toiminnan pyörittämiseen ja tehostamiseen ja osa taas Rotary-aatteen jalkauttamiseen paikallisyhteisössämme sekä yhteiskunnassa. Olen varma, että jokaiselle löytyy kiinnostavaa tekemistä, mutta kotisohvalta ketään ei toimikuntiin haeta, vaan tässä pitää olla itse aktiivinen, kysyä ja hakeutua mukaan.

Alla on klubimme eri toiminteita sekä niiden yhteyshenkilöt.

  • Hallitus – yhdistyksen hallinnollisten asioiden hoitaminen – Mikko Ylivakeri
  • Palvelukomitea – hyväntekeväisyys- ja palveluhankkeet – Matti Rauhala
  • Nuorisovaihto – vaihto-oppilas- ja isäntäperhetoiminta – Ruth Cumini
  • Ohjelma- ja suunnittelukomitea – viikko-ohjelman ja tapahtumien järjestely – Ainokaisa Saarinen
  • Jäsenyyskomitea – jäsenhankinta ja uusien jäsenten valinta – Niko Lappalainen
  • Julkisuuskuvakomitea – PR-toiminta ml. nettisivut ja sosiaalinen media – Juha Hämäläinen
  • Sijoitustoimikunta – klubin arvopaperisijoitusvarallisuuden hallinnointi – Kari Antila
  • Rotarysäätiökomitea – Rotary Foundationille lahjoittamisen koordinointi – Lassi Karppinen

Ottamalla yhteyttä näihin tahoihin pääset mukaan itseäsi kiinnostavan Rotary-toiminnan pariin!

Lopuksi vielä muutama kainovieno pyyntö kaikille jäsenille:

📓 Jos yhteystietosi (sähköposti, puhelin tai osoite) muuttuvat tai et jostain syystä esim. saa klubin sähköpostijakelulistan kautta viestejä lainkaan, niin ole yhteydessä Rainer Huopalahteen, niin päivitetään jäsenrekisteritietosi ajantasalle.
👤 Tarkasta myös nettisivujemme salasanasuojatuilta jäsensivuilta, että onko oma valokuvasi, nimesi ja ammattiluokitteesi näkyvissä ja ajantasalla – jos ei ole tai et pääse sivuille, ota yhteys minuun, niin korjataan asia.
📲
Jos et vielä ole mukana älypuhelimella käytettävässä jäsenistön Signal-pikaviestiryhmässä, niin liity ihmeessä, jotta pääset osaksi klubilaisten rennompaa viestintää ja tutustumista – liittymislinkki löytyy em. jäsensivuilta, ja autan mielelläni, jos tässä on teknisiä haasteita.
🌐 Fanita klubia myös somessa: Facebook Facebook | Instagram Instagram | LinkedIn LinkedIn

 

Hyvää kesää kaikille, ja nähdään 1.8. kauden ensimmäisessä kokouksessa!

 

Allekirjoitus
Presidentti

Share This