Arvon rotarit!

Alkusyksyn ajankohtaiset

Uusi kausi alkaa, joten muistutetaanpa kaikki itseämme MIKSI olemme rotareita!

Uusi Rotary-toimintakausi alkaa ti 1.8. ja koska Ravintola Suomalainen Pohja on tuolloin vielä kesätauolla, kokoonnumme poikkeuksellisesti elokuun ajan Aboa Vetus Ars Novan tiloissa, Café Pegasuksessa, jossa kevätkokouksenkin pidimme.

Muistattehan, että nettisivumme on pääasiallinen tiedotuskanavamme, jonne pyritään viemään ajankohtaisia uutisia sekä ilmoituksia tulevista tapahtumista, joten kannustan kaikkia jäseniä vierailemaan säännöllisesti nettisivuillamme, josta löydät aina ajantasaisimman tiedon.

 

Alla muutamia nostoja:

🦀 Rapujuhlat: https://turunrotaryklubi.fi/events/rapujuhlat-2023
Past Presidenttimme Turkka Tunturi on lupautunut järjestämään klubillemme rapujuhlat pe 1.9. Ennakkoinfo löytyy yllä olevasta linkistä, ja tapahtumatietoja tarkennetaan, kun ne varmistuvat.

🎓 RLI-koulutus: https://turunrotaryklubi.fi/ajankohtaiset/syventava-rotarivalmennus-2023
Piiri järjestää loka–marraskuussa Rotary Leadership Instituten syventävää rotarivalmennusta kolmessa osassa, ja tämä on tarkoitettu kaikille rotareille, niin uusille kuin vanhoillekin, jotka haluavat syventää rotaritietouttaan.

🧤 Asunnottomien yö: https://turunrotaryklubi.fi/ajankohtaiset/asunnottomien-yo-2023
Klubimme on vastuuvuorossa 17.10. pidettävän Asunnottomien yö -tapahtuman rotarien osuudesta eli lämpimien vaatteiden ja varusteiden hankkimisesta ja jakamisesta tarvitsijoille
. Palvelukomiteamme pj Matti Rauhala on nimetty tässä nokkamieheksi, ja työryhmässä on Turun muiden klubien jäsenistöä. Omalle klubille esittäisimme kuitenkin tukipyynnön, että jos sinulla tai yritykselläsi on mahdollista osallistua lämpimien vaatteiden hankintaan tai tuotantoon, tai voitte tarjota sellaisia edulliseen hintaan, niin ottaisitte yhteyttä Mattiin, jonka yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.

👩‍💼 RYLA: https://turunrotaryklubi.fi/events/ryla-2023
Turunmaan Rotaryklubi järjestää lokakuussa RYLA:n (Rotary Youth Leadership Awards) eli nuorille suunnatun johtamiskoulutusseminaarin. Turun kaikki klubit ovat perinteisesti sponsoroineet tänne kaksi nuorta per klubi, ja meillä on jo muutama osallistujaehdokas tiedossa, mutta RYLA-yhteyshenkilömme Heli Hookana ottaa silti mielellään lisää vinkkejä ehdokkaista vastaan. Helinkin yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme.

👥 Syysseminaari: https://turunrotaryklubi.fi/events/syysseminaari-ja-piirikokous-2023
Ennakkotietona piirin syysseminaari ja piirikokous pidetään 14.10. Nauvossa, ja tämä tilaisuus on tarkoitettu kaikille piirin rotareille. Tänä vuonna teemana on talous ja yhteiskunnallinen kehitys, ja tarkempi oh
jelma täsmentyy lähempänä.

💵 Rotarysäätiölahjoitukset: https://turunrotaryklubi.fi/ajankohtaiset/rotarysaatiolle-lahjoittaminen
Toivoisin klubimme jäsenistön aktivoituvan säätiölahjoituksissa niin, että isona klubina toimisimme esimerkkinä piirin pienemmille. Tässä ei kenenkään tarvitse venyä liiaksi, mutta jo 25 USD lahjoituksella
(n. 23 € nykykurssilla) per jäsen per vuosi tehtäisiin iso vaikutus! Tein aiheesta opetusvideon sekä step-by-step -ohjeet nettisivuillemme ylläolevan linkin taakse.

Rotaryn hyväntekeväisyyshankkeita maailmalla ja kotimaassamme rahoitetaan vapaaehtoisten lahjoituksilla, ja Rotarysäätiö on jo useamman vuoden ajan saanut täydet tähdet mm. transparenssistaan ja varojen kohdentamisesta Charity Navigator -palvelussa.

Säätiöhän siis sijoittaa lahjoitukset konservatiivisesti, käyttää tuotot operatiivisten kulujen kattamiseen, ja kolmen vuoden sijoitusajan jälkeen varoja voidaan anoa rahaa lahjoittaneiden klubien käyttöön piiriapurahoina paikallisprojekteihin.

 

Näillä terveisillä, nähdään kaikki kokouksissa, ja muistakaa, että voitte koska vaan tuoda vierailijoita tutustumaan klubiimme ja Rotary-toimintaan!

 

Allekirjoitus
Presidentti

Share This