2020 kevään PETS:issä puhuttiin suomalaisten rotarien heikosta aktiivisuudesta My Rotary -palvelussa, kun vain murto-osa piirin rotareista on edes luonut itselleen tiliä tuonne, ja isolla osalla se luotu tili on “Private”, eli profiilitiedot eivät näy muille eikä henkilön kanssa näin ollen voi verkostoitua.

Pistetääns tää asia nyt Turun Rotaryklubin osalta kerralla kuntoon, eli kaikki menevät nyt nettiselaimella https://my.rotary.org ja valitsevat sivun oikeasta ylälaidasta “Register“, jolla saat luotua itsellesi tilin. Jos sinulla on jo tili, niin valitse “Sign In“.

Uuden tilin luominen

Täytä “Register“-linkistä aukeavaan lomakkeeseen etunimesi, sukunimesi, se sähköpostiosoite, jota käytät myös Rotary.fi -jäsentietorekisterissä, sekä ruksi täppä, että olet yli 18-vuotias. Muistaakseni saat lomakkeen lähettämisen jälkeen sähköpostitse lisäohjeita tilin avaamiseen ja käyttöön. My Rotary -tiliä luodessa on kuulemma tärkeää käyttää samaa sähköpostiosoitetta, jota käyttää myös Rotary.fi -jäsentietorekisterissä, jotta voimassaolevat jäsentietosi linkittyvät My Rotaryyn.

Oman tilin asetukset

Klikkaamalla “Sign In” ja syöttämällä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi sivun oikeaan yläreunaan pitäisi ilmestyä uusia nappeja mm. “Profile“, “Account Settings” ja “Sign Out (sähköpostiosoitteesi)“.
 
Account Settings” -linkistä pääset muuttamaan salasanaasi tai sähköpostiosoitettasi. My Rotary -tiliä luodessa on kuulemma tärkeää käyttää samaa sähköpostiosoitetta, jota käyttää myös Rotary.fi -jäsentietorekisterissä, jotta voimassaolevat jäsentietosi linkittyvät My Rotaryyn, mutta ilmeisesti myöhemmin sähköpostiosoitteen vaihtamisesta ei aiheudu ongelmia. Täältä voit myös päättää haluatko vastaanottaa sähköposti-ilmoituksia aktiivisista keskusteluryhmistä, joihin osallistut.

Profiilitiedot ja niiden julkisuus

Profile“-linkistä pääset muokkaamaan omaa My Rotary -profiiliasi. Profiiliin voit lisätä valokuvan, yhteystietosi sekä ammatillisia tietojasi. Lisäksi kannattaa kliksutella eri osioiden kohdalla olevia lukkoikoneita – joko lukko auki tai lukko kiinni – sen mukaan, että haluatko sen osion tietojen näkyvän muille sisäänkirjautuneille My Rotary -palvelun käyttäjille. Jos jätät lukot kiinni ei kukaan voi nähdä profiilitietojasi eikä myöskään verkostoitua tai viestiä kanssasi palvelussa, joten jätäthän lukot auki. Vaikka jättäisit kaikki tiedot julkisiksi, niin ne eivät silti näy internetiin esim. Googlelle ja muille hakukoneille, vaan ainoastaan My Rotary -palveluun sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat nähdä profiilitietosi.

 

Saman “Profile“-linkin takaa löytyy myös linkki: “View your public profile“, josta pääset tarkastelemaan miltä oma profiilisi näyttää muille My Rotary -käyttäjille. Täältä näet mm. syöttämäsi profiilitiedot, jotka päätit julkistaa lukko auki -ikonia klikkaamalla, ja näet myös My Rotary -keskusteluryhmät, joihin olet liittynyt sekä muut My Rotary -käyttäjät, joiden kanssa olet verkostoitunut.

Koulutus- ja opiskelumateriaalit

My Rotaryn etusivun ylärivin “Learning & Reference” -valikosta avautuu alavalikoita koulutus- ja itseopiskelumateriaaleihin sekä printattaviin aineistoihin. Aineistot on jaettu selkeästi rooleittain sekä aiheittain, eli voit esim. klubin uutena toimihenkilönä hakea omaan tehtävääsi liittyviä aineistoja, tai yleisesti esim. jäsenyyteen liittyviä kuten uusjäsenhankintaan tai uudelle jäsenelle suunnattuja aineistoja.

Rotary Brand Center

My Rotaryn etusivun Member Center -valikosta löytyy Brand Center, josta löytyy Rotaryn virallisen graafisen ilmeen mukaista PR-materiaalia sekä järjestön virallisia logoja eri käyttötarkoituksiin, ja voipa siellä luoda klubille myös oman räätälöidyn logon tai printattavan esitteen. Lisäksi sivustolta löytyy erilaisia valmiita lomakepohjia klubien käytettäväksi kuten esimerkiksi järjestön tuorein PowerPoint -kalvopohja, jonka voit ladata myös Turun Rotaryklubin nettisivuita: RI_Club_Template_for_Rotarians_EN

Rotarysäätiölle lahjoittaminen

Jos haluat tehdä kertaluontoisen tai säännöllisesti toistuvan lahjoituksen Rotarysäätiölle, niin “Profile”-linkin takaa löytyy kohta “Donor Self-Service”, jonka kohdasta “Add a new recurring donation” voit “ADD”-napilla luoda kertaluonteisen tai vaikkapa kuukausittain, kvartaaleittain tai vuosittain toistuvan luottokorttimaksun vapaavalintaiselle lahjoitussummalle mieleisiisi kohteisiin.

Muiden rotarien kanssa verkostoituminen

My Rotary -palvelun yläreunassa on “Club Finder” -linkki, josta aukeaa hakukenttä. Täältä voit vaihtaa haun koskemaan “People” eli muita My Rotary -käyttäjiä, jonka jälkeen nimellä hakemalla voit etsiä muita käyttäjiä.

 

Klikkaamalla hakemasi henkilön nimeä näet henkilön julkiset profiilitiedot, henkilön keskusteluryhmät sekä henkilön My Rotary -kontaktit. Jos henkilö on profiilissaan sallinut verkostoitumisen muiden käyttäjien kanssa, näet myös isot “CONNECT”- ja “SEND MESSAGE” -napit, joilla voit lähettää henkilölle verkostoitumiskutsun tai viestin. Jos hakemasi henkilön profiili on “Private” eli käyttäjä on klikannut “Profile“-sivullaan lukkoikonit kiinni, et voi verkostoitua tai viestiä henkilön kanssa. Ruksikaa siis omista tiedoistanne mielummin lukot auki!
 

Huomatkaa, että tämä henkilöhaku mahdollistaa verkostoitumisen muiden rotareiden kanssa myös kansainvälisesti maarajojen yli!

Keskusteluryhmiin liittyminen

Palaamalla My Rotaryn etusivulle löydät “Online Tools” -osiosta “Discussion Groups” -linkin, josta avautuu hakukenttä, jolla voi etsiä kiinnostavia keskusteluryhmiä.

Osa ryhmistä on aktiivisempia kuin muut ja osassa on enemmän jäseniä. Samalla hakusivulla voit myös skrollaamalla etsiä kiinnostavia ryhmiä. Ryhmät on lähtökohtaisesti listattu sen mukaan, missä ryhmissä on uusimpia viestejä. “JOIN”-napilla liityt ryhmään ja voit avata ryhmässä uusia keskusteluja ja vastailla vanhoihin keskusteluihin. “LEAVE GROUP”-napilla voit poistua ryhmästä.

Voit myös luoda oman keskusteluryhmän “START A GROUP” -napilla. Uudelle ryhmälle pitää määritellä kuvaava nimi. Lisäksi voit ladata palvelimelle ryhmällesi sopivan kuvatiedoston ikoniksi. Muut määriteltävät tiedot ovat lyhyt kuvaus ryhmästä joka näkyy esim. ryhmiä haettaessa, pidempi kuvaus ryhmästä, joka näkyy, kun klikataan ryhmään katsomaan ryhmän viestejä, onko ryhmä “Public Group” eli julkinen, jolloin myös ryhmään kuulumattomat näkevät ryhmän viestit. Lisäksi ryhmälle pitää valita joku aihealue alasvetovalikon vaihtoehdoista. Voit myös lisätä ryhmää kuvaavia avainsanoja eli “Tags”, joilla ryhmän löytäminen hakutoiminnolla helpottuu.

Oman klubin ja piirin jäsenstatistiikkaa

Palaamalla taas My Rotaryn etusivulle löydät “My Club Snapshot” -osiosta “View Club Goals >” -linkin. Kyseinen linkki generoi sinulle oman klubisi jäsenstatistiikkaa mm. jäsenmäärän kasvutrendejä, sukupuolijakaumaa, ikähaarukkaa ja lisäksi tietoja eri projekteihin osallistumisesta sekä klubin jäsenten Rotarysäätiölle lahjoittamista varoista. Sivun yläreunassa on nappeja, joista voi vaihtaa tarkasteltavaksi oman klubin sijaan oman alueen, oman piirin tai globaalit tilastot.

 

Klubin hallinnolliset raportit

Ylärivin “Manage“-valikon alta, kohdasta “Reports” löytyy myös erilaisia klubinjohtamiseen, jäsenyysasioihin, lahjoituksiin tai piirihallintoon liittyviä raportteja, mutta nämä aukeavat vain käyttäjille, joiden täytyy roolinsa takia päästä käsiksi raportteihin. Presidentistön ja sihteeristön, sekä klubin tulevien toimihenkilöiden on hyvä tietää, millaisia reaaliaikaisia raportteja täältä voidaan ajaa.

Share This